Monitorizare sarcină (normală și cu risc patologic)

Monitorizare sarcină (normală și cu risc patologic)

Ce este monitorizarea sarcinii și care sunt cele mai des întâlnite metode?

Monitorizarea sarcinii este vitală pentru a asigura o sarcină sănătoasă atât pentru mamă, cât și pentru făt. Aceasta implică o serie de teste, examinări și proceduri pentru a monitoriza dezvoltarea fătului și a identifica orice probleme potențiale care pot apărea pe parcursul sarcinii.

Ecografii de monitorizare a sarcinii

Analize de sânge specifice sarcinii

Teste prenatale non-invazive

Investigații suplimentare în sarcina la risc

Abordare multidisciplinară în sarcina la risc

Cristiana Odukoya

Ecografii de monitorizare a sarcinii

Ecografia este o procedură imagistică care utilizează unde sonore pentru a vizualiza fătul și organele interne ale mamei. Ecografia poate fi utilizată pentru a confirma sarcina, pentru a evalua dezvoltarea fătului, pentru a determina vârsta sarcinii și pentru a verifica dacă există probleme de sănătate ale fătului sau ale mamei.
Cristiana Odukoya

Analize de sânge specifice sarcinii

Testele de sânge pot fi utilizate pentru a monitoriza starea de bine maternă si implicit fetală prin urmărirea mai multor parametri biochimici și hormonali. Acestea pot ajuta la detectarea diabetului gestațional sau a altor probleme de sănătate legate de sarcină. 
Cristiana Odukoya

Teste prenatale non-invazive

Aceste teste pot fi utilizate devreme în sarcină prin recoltarea unei cantitati mici de sânge venos de la mamă pentru a analiza ADN-ul fetal din sângele matern. Scopul este de a evalua riscul pentru anomaliile cromozomiale dar și depistarea concomitentă a sexului fetal. 
Sunt teste de screening, nu diagnostice, însă cu acuratețe mare comparativ cu testele clasice din trimestrul 1 sau 2 (dublu test, triplu test). 
Modificări ale testelor prenatale non-invazive impun însă verificarea prin metoda diagnostică - amniocenteza
Fă primul pas corect

Mă găsești în cadrul Clinicii Embryos, unde te aștept la o consultație. #sciencetogether

Vreau o programare